Uitspraak RvS Voorlopige Voorziening
Het Eleanor Alternatief Geen hoogbouw in onze wijk maar een groen, gezond en leefbaar alternatief.
Het Eleanor Alternatief
Nieuwsbrief
Nr. 22 - juni 2023 Bekijk online
Facebook Twitter Instagram

Beste medebewoners,

Zoals aangekondigd in onze laatste nieuwsbrief (alweer van februari 2023) heeft het actiecomité bij de Raad van State eind maart een beroepschrift ingediend tegen het besluit van de gemeenteraad van 30 januari jl. over het bestemmingsplan Eleanor Rooseveltlaan 3-29.

Tegelijk is aan de Raad van State verzocht een zogenaamde voorlopige voorziening te treffen t.a.v. de uitvoering van dat besluit, hetgeen erop neerkomt dat de gemeente en de projectontwikkelaar met de voorbereidingen moeten stoppen tot de Raad van State uitspraak gedaan heeft over het beroepschrift.

Het actiecomité heeft daarmee twee rechtszaken aangespannen tegen de gemeente. Omdat de zogenaamde crisis- en herstelwet van toepassing is moet de Raad van State t.a.v. de voorlopige voorziening zo snel mogelijk uitspraak doen. Na de rechtszitting op 23 mei jl., waarbij veel leden van het actiecomité het woord mochten voeren, heeft de Raad van State afgelopen week tot onze grote teleurstelling ons verzoek om een voorlopige voorziening te treffen afgewezen.

De uitspraak en argumentatie van de rechter kunt u hier teruglezen. Zeer teleurstellend was het feit dat de rechter over de wijze waarop de gemeente met de omwonenden is omgegaan (zogenaamde participatie, status kavelpaspoort) geen oordeel wenste uit te spreken omdat hij uitsluitend marginaal toetste. Politieke besluiten worden niet getoetst aan de wijze waarop ze tot stand komen.

Er volgt nog een rechtszitting waarop ons beroepschrift zelf wordt behandeld. Waarschijnlijk vindt deze plaats in september 2023. Hoewel een andere rechter hierover zal oordelen belooft de uitspraak van de voorzieningenrechter niet veel goeds voor ons.

Naast het actiecomité hebben nog twee buurtgenoten bij de Raad van State beroep aangetekend tegen het raadsbesluit van 30 januari jl, maar het actiecomité heeft geen afschrift van hun beroepschrift ontvangen.

De gemeente zal nog een omgevingsvergunning voor het project moeten aanvragen. Wij kunnen hier ook tegen in beroep gaan bij de Raad van State. 

Wij vragen ons overigens wel af of het geplande project nog interessant is voor de eigenaar van de twee kantoorgebouwen. De bouw- en materiaalkosten zijn de afgelopen jaren zo enorm gestegen dat de laatste tijd menig nieuwbouwproject wordt gecanceld. Daar komt nog bij dat de rente aan het stijgen is, waardoor kopers minder snel een hoge hypotheeklast kunnen dragen. Maar misschien is dit wishful thinking.

Hartelijke groet en geniet van de zomer in onze mooie wijk.

 

Het actiecomité

STEUN ONS

Steun ons! Dit kan eenvoudig door ons te volgen op Facebook, Instagram of Twitter. Door onze berichten te delen helpt u ons nog meer zodat het nog meer onder de aandacht komt.

Facebook Twitter Instagram

We blijven veel positieve reacties ontvangen op onze nieuwsbrieven. Er zaten ook de nodige tips bij die wij grotendeels op onze website (www.het-eleanor-alternatief.nl) hebben uitgewerkt. Ook blijft ons abonnementenbestand op de nieuwsbrief en social media stijgen.

U kunt ons helpen door zoveel mogelijk buren in uw omgeving te wijzen op het belang van de acties van ons comité.

Tips en adhesiebetuigingen zijn altijd welkom! Voelt u zich aangesproken door onze acties en overweegt u ons comité te versterken, meld u dan aan via het contactformulier op onze website!

Contact ons
Pas uw instellingen aan    |    Online bekijken
Het Eleanor Alternatief
Eleanor Roosevelt
Alle rechten voorbehouden, op afbeeldingen kan auteursrecht rusten.